Στην Κουζίνα

Eίσαι για ένα Γουακαμόλε;

Έχει βραδιάσει και θέλεις να φας κάτι ελαφρύ. Έχεις βαρεθεί όμως τα γνώριμα τσιμπολογήματα της κατά τα άλλα γευστικότατης ελληνικής κουζίνας. Αν λοιπόν είσαι σ’ αυτή τη φάση και ψάχνεις κάτι ελαφρύ και ιδιαίτερο, άκουσε με και φτιάξε Γουακαμόλε! Ναι, είναι μεξικάνικο και μπορείς εύκολα να το φτιάξεις μόνο σου. 

Γουακαμόλε σύμφωνα με την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Συστατικά
1 αβοκάντο (αρκετά ώριμο)
1/2 κρεμμύδι ξερό
1/2 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κύμινο
1 ντομάτα
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
2 κλαδιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/2 λάιμ το χυμό και το ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. φυστίκια Αιγίνης σπασμένα όχι τριμμένα (προαιρετικά)

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση οριζόντια περιμετρικά του κουκουτσιού. Με τα χέρια στρίβουμε το αβοκάντο και το χωρίζουμε στα δυο.
Αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι σπάμε το αβοκάντο. Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε και μερικά χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τα σπόρια και κόβουμε σε κυβάκια 2×2 εκ.
Τα προσθέτουμε όλα μαζί στο μπολ με το αβοκάντο.
Προσθέτουμε τα αρωματικά, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τα φυστίκια και τα ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με ψημένες λεπτές πίτες.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση