Νέα Φόρεσε το

Βρες ποια απόχρωση μαλλιών να επιλέξεις με τις συμβουλές ενός hair expert στη MEDUSA!

Μια επιτυχημένη βαφή μαλλιών είναι αυτή που αναδεικνύει τα μάτια μιας γυναίκας και το χρώμα της επιδερμίδας της. Συζητώντας με το δυναμικό team κομμωτριών και κομμωτών στο ινστιτούτο ομορφιάς ΜEDUSA, σημείωσα τα παρακάτω μικρά μυστικά που μας βοηθούν να επιλέξουμε την κατάλληλη απόχρωση για να βάψουμε τα μαλλιά μας. 

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σου επιδερμίδας;

Αν έχετε σκούρα επιδερμίδα: Μην επιλέξτε ένα πολύ ανοιχτό χρώμα αν έχετε μια μελαχρινή επιδερμίδα με σκούρα μάτια. Μια καλή λύση, αν θέλετε να αναδείξετε το χρώμα των μαλλιών σας, είναι οι ανταύγειες σε χρυσαφί τόνο και καραμελένιες αποχρώσεις.

Αν έχετε ανοιχτή επιδερμίδα με καστανά μάτια: Επιλέξτε έναν τόνο πιο ανοιχτόχρωμο από το φυσικό σας χρώμα, ώστε τα μαλλιά σας να τονίζουν το φως της επιδερμίδας σας και να μην επισκιάζουν το βλέμμα σας.

Αν η επιδερμίδα σας κοκκινίζει: Αν το πρόσωπό σας είναι επιρρεπές σε κοκκινίλες καλύτερα να αποφεύγετε τις φλογερές κόκκινες ή χάλκινες ανταύγειες οι οποίες τονίζουν περισσότερο την ερυθρότητα της επιδερμίδας σας. Αντίθετα επιλέξτε μια πιο ψυχρή, ιριδίζουσα ή μπεζ απόχρωση για να αντισταθμίσετε την κοκκινίλα.

Η επιλογή ανάμεσα στο ξανθό, το καστανό και το κόκκινο είναι ήδη δύσκολη χωρίς να σκεφτείς το φάσμα των αποχρώσεών τους. Και μετά, πρέπει να σκεφτείς και την απόχρωση της δικής σου επιδερμίδας, πριν αποφασίσεις. Όταν έχεις μια βασική γνώση του ποιες αποχρώσεις μαλλιών είναι θερμές και ποιες ψυχρές, και μπορείς να κατανοήσεις τα χρώματά της επιδερμίδας σου, τότε η επιλογή χρώματος γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Επέλεξε την απόχρωση που σου ταιριάζει!

Ψυχρό Ξανθό:

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Πλατινέ, του πάγου, ασημένιο, σταχτί, της άμμου, μπεζ, της σαμπάνιας. Για ποιες είναι καλύτερο: Οι ψυχρές ξανθές αποχρώσεις είναι εξαιρετικές για κορίτσια με πορσελάνινο δέρμα και κοκκινωπούς τόνους, καθώς αυτές οι παγωμένες αποχρώσεις εξουδετερώνουν την κοκκινίλα.

Ζεστό ξανθό

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Χρυσό, καραμέλα, κεχριμπάρι, μέλι, καραμέλα βουτύρου. Για ποιες είναι καλύτερο: «Το ανοιχτόχρωμο δέρμα με ψυχρούς υποτόνους δείχνει καλύτερο με τους θερμούς τόνους: ξανθό της φράουλας, χάλκινο, μέλι και χρυσό. Αυτές οι αποχρώσεις συνήθως ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με σταρένιο δέρμα, αφού τα σταχτιά ξανθά μπορεί να σε δείχνουν ξεθωριασμένη. Κάποια πηγαίνουν σε γυναίκες με πιο σκούρο δέρμα: Αν θέλεις να δώσεις φως στα μαλλιά σου, ένα ξανθό της καραμέλας είναι μια εντυπωσιακή επιλογή.

Ψυχρό κόκκινο

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Αληθινό κόκκινο, σκούρο καστανοκόκκινο, Βουργουνδίας. Για ποιες είναι καλύτερο: Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, όμως το κόκκινο είναι στην πραγματικότητα μια πολύ κολακευτική επιλογή για γυναίκες με ροδαλές αποχρώσεις.

«Αν έχεις χλωμό δέρμα με κόκκινες αποχρώσεις, σε κάνει να λάμπεις αντί να προσπαθείς να το κρύψεις. Οι γυναίκες με θερμές αποχρώσεις του ροδάκινου θα δουν επίσης το δέρμα τους να αναδεικνύεται με πιο ψυχρά, καστανά κόκκινα.

Θερμό κόκκινο

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Ξανθό της φράουλας, χάλκινο, κεχριμπάρι, κόκκινο της σκουριάς. Για ποιες είναι καλύτερο: Το ξανθό στις αποχρώσεις της φράουλας είναι εξαιρετικό για ανοιχτόχρωμα και ουδέτερα δέρματα.

Ψυχρό καστανό

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Σκούρα σοκολάτα, κάστανο, σκούρο καστανοκόκκινο, μόκα. Για ποιες είναι καλύτερο: Γενικά με το καστανό είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις λάθος επιλογή, καθώς κολακεύει σχεδόν όλες τις γυναίκες. Ωστόσο οι πιο ψυχροί τόνοι μπορεί να δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακοί σε γυναίκες με θερμή επιδερμίδα.

Tip:Αν έχεις πιο σκούρο δέρμα, θα πρέπει να ανοίξεις το σκούρο μελαχρινό χρώμα των μαλλιών σου σε βαθύ καστανό της μόκας (ιδανικά μαζί με καστανές ανταύγειες σε διάφορους τόνους) για να έχεις ένα υπέροχο, απαλό αποτέλεσμα.

Ζεστό καστανό

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Καραμέλα, μέλι, χρυσό καστανό, κεχριμπάρι, μαόνι, κανέλα. Προτείνεται σε γυναίκες με σταρένιο δέρμα. Μη φοβηθείς να επιλέξεις μια απόχρωση που θα έρχεται σε αντίθεση με την επιδερμίδα σου προκειμένου να μη δείχνεις “ξεπλυμένη”.

Ακόμη θυμήσου πως τα καστανά της καραμέλας ταιριάζουν καλύτερα με δέρμα στις ανοιχτότερες αποχρώσεις του σταρένιου. Αυτό το χρώμα δείχνει πραγματικά όμορφο σε μια βάση ή ρίζες που είναι φυσικά σκούρες.

Ψυχρό μαύρο

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: Αληθινό μαύρο, εσπρέσο, μαύρο-μπλε, γλυκόριζα. Για ποιες είναι καλύτερο: Μια πιο ψυχρή απόχρωση μπορεί να σκληρύνει το πρόσωπο αν έχεις χλωμό δέρμα, με ψυχρές αποχρώσεις, αν όμως έχεις πιο θερμούς ή ουδέτερους τόνους, χαρίζει στην επιδερμίδα μια δραματική, πορσελάνινη όψη.

Θερμό μαύρο

Οι αποχρώσεις συμπεριλαμβάνουν: σκούρα μόκα, καστανόμαυρο. Τα ψυχρά μαύρα δείχνουν εξαιρετικά στα σκουρόχρωμα δέρματα και η προσθήκη σοκολατένιων τόνων είναι επίσης ένας κολακευτικός τρόπος για να γίνουν πιο ζεστά.

Tip: Γυναίκες με χλωμό δέρμα με ψυχρές αποχρώσεις που θέλουν να δοκιμάσουν το σκούρο θα πρέπει να προτιμήσουν μια απόχρωση σε αυτή τη γκάμα αντί για κάτι πιο ψυχρό.

Επισκέψου το κομμωτήριο και ινστιτούτο ομορφιάς MEDUSA και βρες το χρώμα που θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου. Αφέσου στα έμπειρα χέρια των hair experts και θα με θυμηθείς!

*Μη ξεχάσεις πως αν έχεις το φοιτητικό πάσο σου μαζί, δικαιούσαι 20% έκπτωση σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

ΜEDUSA: Aγίου Δημητρίου 154, έναντι τούρκικου προξενείου. τηλ. 231 553 4014

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση