διαφέρουν σημαντικά στην σύσταση των θρεπτικών συστατικών. Σε αντίθεση με τους άλλους ξηρούς καρπούς, τα κάστανα έχουν χαμηλότατη περιεκτικότητα σε λίπος & πρωτεΐνη ενώ περιέχουν φυτικές ίνες, πολύ κάλιο και παρά πολύ βιταμίνη C!
100 gr κάστανα προσφέρουν το 44% της ημερησιας ανάγκης σε βιταμίνη C. Επίσης! Περιέχει φυλλικό οξύ, άρα είναι ιδανική τροφή για εγκύους! Πολύ σημαντικός λοιπόν καρπός με πολλά ωφέλη.
Κυρίως όμως νόστιμος! Πάμε να φτιάξουμε τον πιο κολασμένο κορμό χωρίς γλουτένη, χωρίς δημητριακά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς λιπαρα, μόνο με αγνή μαγεία φρούτων και καρπών της φύσης.
Υλικά
350 γρ κάστανα βρασμένα
8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
200 γρ κουβερτούρα 65% κακάο
130 γρ λάδι καρύδας
2 κ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο
2 κ.σούπας χαρουπόμελο
1/2 κ.γ. Αλάτι
Προαιρετικά: 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι.
Οδηγίες παρασκευής:
Σε bain marie λιώνουμε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύουμε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Έτοιμος!
Να τον χαρείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!
Δείτε κι άλλες υπέροχες υγιεινές και νόστιμες συνταγές στο http://www.puremomentum.gr/2018/10/06/dark-chocolate-chestnut-roll?σοκολατένιος-κορμός-με-κάσταν/
Δεν υπάρχουν σχόλια