Νέα Στην Κουζίνα

Τούρτα σοκολάτας… για έναν ολόγλυκο μήνα!

Μαζί με γλυκές ευχές για έναν όμορφο μήνα γεμάτο αγάπη και χαρά

, σας προτείνουμε αυτή την τούρτα υπερπαραγωγή που φυσικά εντοπίσαμε στο akispetretzikis.com Χρόνια Πολλά με υγεία και σε εσένα Άκη!  Πάμε να τη φτιάξουμε και να την απολαύσουμε.

Συστατικά

TIP του Άκη
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα σου λείπουν και πρόσθεσε τα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για το παντεσπάνι

70 γρ.  κακάο

250 ml νερό, βραστό
140 γρ.  βούτυρο
440 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.
1 1/2 κ.γ.  σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
 αβγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

260 ml ξινόγαλο

Για τη γέμιση-γλάσο

110 γρ.  βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

450  γρ.  ζάχαρη άχνη
125 γρ.  κακάο
250 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  πουράκια , για διακόσμηση
100 γρ.  κουβερτούρα λιωμένη

  φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για το παντεσπάνι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Έχουμε ήδη σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Με το που αφρατέψει το μείγμα στον κάδο, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. (θέλουμε να χτυπηθούν καλά η ζάχαρη με τα αυγά)
Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα κακάο-νερό στον κάδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε από τον κάδο και με ένα κουτάλι, παίρνουμε ότι έχει κολλήσει από το μείγμα στα τοιχώματα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Σε δύο στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 22 εκ. βάζουμε μέσα 2 βουτυρωμένες λαδόκολλες σε στρογγυλό σχήμα ώστε να καλύπτουν τον πάτο.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε στον φούρνο, για 35-40 λεπτά (σε περίπτωση που δεν έχουμε 2 φόρμες, ψήνουμε πρώτα τη μισή γέμιση και μετά την άλλη μισή) και όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Για το γλάσο

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και 2 κ.σ από τη συνολική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά όλη την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, δυναμώνουμε την ταχύτητα στον κάδο και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο και ανάλαφρο φρόστινγκ.

Για τη συναρμολόγηση

Κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολας σε 3 λωρίδες και τις τοποθετούμε σε μία τουρτιέρα σε σχήμα τριγώνου. (με αυτόν τον τρόπο κρατάμε καθαρή την τουρτιέρα μας)

Παίρνουμε το ένα παντεσπάνι και το τοποθετούμε πάνω από τις λαδόκολλες, με την πιο ίσια και λεία επιφάνεια να κοιτάει προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το 1/3 από το γλάσο μας και απλώνουμε να πάει παντού.
Από πάνω, απλώνουμε και 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη να πάει παντού.
Προσθέτουμε από πάνω το 2ο παντεσπάνι, σκεπάζουμε όλη την τούρτα με το υπόλοιπο γλάσο, δίνοντάς της σχήμα.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και αφαιρούμε τις λαδόκολλες.
Διακοσμούμε γύρω γύρω με πουράκια.

Σερβίρουμε το κομμάτι μας με λίγη λιωμένη σοκολάτα από πάνω και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση