Bella On Tour Νέα

Δέκα απίστευτα φυσικά τοπία που μοιάζουν ‘εξωγήινα’ (φωτο)

O κόσμος είναι γεμάτος με καταπληκτικά μέρη, τα οποία θα θέλαμε να επισκεφθούμε έστω και μια φορά στη ζωή μας. Σίγουρα είναι σημαντικό να ταξιδέψεις σε ορισμένες μεγάλες πόλεις, να δεις από κοντά διάσημα αξιοθέατα και να γνωρίσεις την ιστορία των πολιτισμών, ωστόσο υπάρχουν και διάφορα σημεία του πλανήτη που ίσως να σε εντυπωσιάσουν περισσότερο από όσο νομίζεις.

Δες μερικά απο τα πιο απίθανα σήμεια του πλανήτη σύμφωνα με την TripAdvisor:

ΣΑΛΑΡ ΝΤΕ ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΒΟΛΙΒΙΑ

salar-de-uyuni

Βρίσκεται στο Uyuni της Βολιβίας, στη Νότια Αμερική και είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η μεγάλη επιφάνεια του Σαλάρ και η εξαιρετική ομαλότητα της επιφανείας του, το καθιστούν ένα ιδανικό «εργαλείο» για τη βαθμονόμηση των υψομετρικών οργάνων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης.

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΟΠΗΣ – ΗΠΑantelope-canyonΈνα από τα ομορφότερα φαράγγια του κόσμου, θεωρείται αυτό της Αντιλόπης. Πρόκειται για ένα άγριο τοπίο, χωρίς βλάστηση και ήλιο, και αρκετά σκοτεινό, ενώ το ελάχιστο φως που τρυπώνει στο εσωτερικό του αντανακλά πάνω στα βράχια.

GRAND PRISMATIC SPRING – ΗΠΑgrand-prismatic-springΕίναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή στις ΗΠΑ και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση σε κάθε επισκέπτη είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου που εμφανίζονται γύρω από την επιφάνεια της πηγής από ορισμένες οπτικές γωνίες, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

WAITOMO GLOWWORM CAVES – ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑwaitomo-glowworm-cavesTo Waitomo Glowworm Caves είναι ένα σπήλαιο στο Waitomo της Νέας Ζηλανδίας, μέσα στο οποίο υπάρχουν εκατοντάδες πυγολαμπίδες, οι οποίες σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών δημιουργούν το αίσθημα ότι αιωρείσαι στο γαλαξία.
DANAKIL DEPRESSION – ΑΙΘΙΟΠΙΑ

sulphur-springsΧαρακτηρίζεται ως μια “γεωλογική κατάθλιψη” που έχει προκύψει από την παρουσία τριών τεκτονικών πλακών στο Κέρας της Αφρικής. Είναι το πιο ζεστό μέρος της γης, αλλά και το πιο χαμηλό σημείο του πλανήτη.

δες τη συνέχεια στο fortunegreece.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση