Νέα

Ο ‘χρυσός’ Leonardo DiCaprio, η συγκίνηση της Kate Winslet και το περιβαλλοντικό μήνυμα του πρωταγωνιστή των φετινών Όσκαρ (φωτο+βίντεο)

oscars2016generalΕίναι γεγονός πως ο Leonardo DiCaprio ήταν και φέτος το κεντρικό πρόσωπο των βραβείων. Απασχόλησε τα ΜΜΕ και τα Social Media όσο κανείς άλλος. Αδιαμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν η πολυαναμενόμενη βράβευση του με το Oscar A’ Ανδρικού Ρόλου.

Την ίδια ώρα οι κάμερες ήταν στραμμένες σε συναδέλφους και συνεργάτες του ηθοποιού που χειροκροτούσαν και έδειχναν ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι με την επιτυχία του. Τις εντυπώσεις όμως -ομολογουμένως- έκλεψε με διαφορά η Kate Winslet. Η κολλητή φίλη του DiCaprio καθόλη τη διάρκεια της απονομής αλλά και του ευχαριστήριου λόγου του ηθοποιού τον κοιτούσε με αγάπη και θαυμασμό. Ήταν συγκινημένη και πραγματικά χαρούμενη με την επιτυχία του. Μάλιστα όπως σχολιάστηκε, φαίνονταν πιο ευτυχισμένη ακόμη και από την ίδια την μητέρα του DiCaprio που φυσικά και ήταν επίσης παρούσα και πολύ κομψή ως συνήθως.

Ήταν μια στιγμή που περιμέναμε πολύ (και πολλοί) είναι η αλήθεια. Άλλωστε το Όσκαρ ήταν ένα βραβείο που έχασε μέσα από …τα χέρια του πολλές φορές ο DiCaprio και που διακαώς επιθυμούσε να αποκτήσει. Τα κατάφερε εν τέλη και μπράβο του.

http://https://www.youtube.com/watch?v=QN-LdNBFKzQ

Στα υπόλοιπα σημαντικά σημεία της βραδιάς ξεχωρίζουμε:

Τον μονόλογο του οικοδεσπότη Chris Rock τα πρώτα 10 λεπτά της βραδιάς που έκλεψε επίσης τις εντυπώσεις αλλά και το σκετς που έπαιξε με την Whoopi Goldberg, τη Leslie Jones, τον Tracey Morgan και τον Chris Rock να σατιρίζουν την έλλειψη μαύρων ηθοποιών από τις φετινές υποψήφιες ταινίες.
oscars_blactors_0228_lands_ren640_645260_ver1.0
Τα απανωτά βραβεία του «Mad Max: Fury Road».
2016-oscar-mad-max-fury-road-awards
Την νίκη του «Spotlight» στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία.
CcW7sRhWEAA4DJ0
Τις τρυφερές στιγμές ζεύγους Fassbender-Vikander όταν η δεύτερη κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου.
31ACA98E00000578-3468866-image-a-177_1456723601035
31ACB0AC00000578-3468866-image-m-148_1456722554673

Και τέλος, το «Ας μην θεωρήσουμε τον πλανήτη μας δεδομένο. Εγώ δεν θα θεωρήσω δεδομένη την αποψινή βραδιά» του DiCaprio. Ο 41χρονος πρωταγωνιστής, κατά την ομιλία του, επικεντρώθηκε στη μάστιγα που λέγεται κλιματική αλλαγή, λέγοντας αρχικά «μην παίρνετε τον πλανήτη για δεδομένο, εγώ δεν παίρνω το αποψινό για δεδομένο». Γνωστός για τις δράσεις του σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο ηθοποιός συνέχισε επισημαίνοντας πως «η παραγωγή της ταινίας έπρεπε να μετακινηθεί στο νότιο άκρο του πλανήτη για να βρει χιόνι. Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο άμεση απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη ζωής και είναι ανάγκη να δουλέψουμε συλλογικά. Πρέπει να υποστηρίξουμε τους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν υποστηρίζουν τις μεγάλες εταιρίες που μολύνουν το περιβάλλον, αλλά μιλούν για την προστασία όλης της ανθρωπότητας».

#Oscar2016
#katerinabeladona
Κατερίνα Μπελαντώνα

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση