Bella On Tour Νέα

Σητεία: Ένας εκπληκτικός προορισμός στην Κρήτη

Κρήτη. Ήλιος, λαμπερή θάλασσα, ονειρεμένες παραλίες, ιστορίες και θρύλοι: η ατμόσφαιρα της Σητείας σας εγγυάται υπέροχες διακοπές, με εναλλαγές του σήμερα και του χθες. Καφές και βουτιά στην παραλία λίγο έξω από τη Σητεία. Βόλτα στην Καζάρμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ξανά στο σήμερα.

Απολαμβάνετε κρητικούς μεζέδες με τσικουδιά, πριν πάρετε τον δρόμο για το εξωτικό φοινικόδασος του Βάι. Δίπλα του, το παρελθόν σας προσκαλεί ξανά σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη δοξασμένη αρχαία Ίτανο. Στην πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, ποιητή του Ερωτόκριτου, θα βρείτε και εσείς τη μούσα σας. Καλωσορίσατε στη Σητεία.

Καζάρμα, η ιστορική
Υψώνεται μπροστά σας εντυπωσιακή, επιβλητική, αναστηλωμένη. Είναι η Καζάρμα (Casa di arma), το φρούριο του κάστρου. Η ιστορία της; Τρικυμιώδης. Από τον Μεσαίωνα στο Βυζάντιο και στο σήμερα, έχει γκρεμιστεί, επιδιορθωθεί και ξαναχτιστεί ουκ ολίγες φορές. Ενετοί, πειρατές, Οθωμανοί, καταστροφικοί σεισμοί, όλοι έβαλαν το… λιθαράκι τους στην ιστορία της Καζάρμα. Σήμερα εδώ οργανώνονται κάθε καλοκαίρι τα «Κορνάρεια», με πολιτιστικές εκδηλώσεις που απογειώνουν την αίγλη της.

Βόλτα στη Σητεία
Η πόλη της Σητείας σας υποδέχεται με τη ζωντάνια της, για καφέ στη διάσημη «περαντζάδα» της παραλίας της. Εδώ είναι τα καταστήματα, οι ταβέρνες, τα μπαρ, η ζωή της πόλης. Μια βόλτα στο Λαογραφικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο και μετά, βουτιά στην τεράστια αμμώδη παραλία, δίπλα στο κέντρο της πόλης.

Πάμε παραλία;
Μακρύγιαλος, Ξερόκαμπος, Γούδουρα, Κουφονήσι. Στις παραλίες κοντά στη Σητεία θα ευχαριστηθείτε μπάνιο, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις.

Η εξωτική Κρήτη στο φοινικόδασος του Βάι
20 χιλιόμετρα έξω από τη Σητεία, θα αντικρίσετε ένα φοινικόδασος 200 στρεμμάτων, που δίνει στην κοιλάδα εξωτική πινελιά. Ο θρύλος λέει ότι δημιουργήθηκε από τα κουκούτσια των χουρμάδων που πέταξαν εδώ ανά τους αιώνες Αιγύπτιοι στρατιώτες, Σαρακηνοί πειρατές και ο στρατός του βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη… Το πιστεύετε; Αυτό που είναι σίγουρα απίστευτο είναι η τόση ομορφιά σε αυτό το φημισμένο αξιοθέατο της Κρήτης.

Οι σπάνιοι φοίνικες του Θεόφραστου (Phoenix Theofrasti) αγκαλιάζουν μια εξωτική παραλία με χρυσή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Το εξωτικό φοινικόδασος της Μεσογείου σας περιμένει!

Αίγλη και δόξα: η αρχαία Ίτανος
Μια και βρεθήκατε στο Βάι, ευκαιρία για ένα ταξίδι στο παρελθόν. Δίπλα σε μία παραλία με φοίνικες, μία αποικία που έχτισαν οι Φοίνικες. Η αρχαία Ίτανος, που απλώνει τα ερείπιά της σε έναν αμμώδη λόφο, απέκτησε πλούτο και δύναμη από το εμπόριο της πανάκριβης πορφύρας (η βαθυκόκκινη βαφή για τα υφάσματα). Έκοψε δικό της νόμισμα, στολίστηκε με ωραία μαρμάρινα δημόσια κτήρια και ναούς. 

discovergreece.gr

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση