Νέα Στην Κουζίνα

Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού

Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό! Φτιάχνουμε ένα κέικ με ρευστή σοκολάτα, με την συνταγή του σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά
4 αυγά μέτρια
260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
260 γρ. γάλα
80 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα

100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας, την πραλίνα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι, το γάλα και χτυπάμε ξανά σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λευκή κουβερτούρα λιωμένη και φύλλα δυόσμου. akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση