Ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ χωρίς καθόλου ζάχαρη και συντηρητικά.
Υλικά:
- 2 ώριμες μπανάνες
- 480 γρ. πλήρες αγελαδινό γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. μέλι
- 200 γρ. βρόμη
- 160 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- φρέσκα φρούτα
- πεκάν
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε τις καλές μας φίλες “The fella twins” για την υπέροχη συνταγή τους!!!
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε ακόμα τη βρόμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20×30 εκ.) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά.
- Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, φρέσκα φρούτα της επιλογής μας και πεκάν.
Δεν υπάρχουν σχόλια