Νέα Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε τυρόπιτα κανταΐφι!

Βάζουμε μια ιδιαίτερη πινελιά στην όμορφη Κυριακή μας, φτιάχνοντας μια ξεχωριστή τυρόπιτα με φύλλο από κανταΐφι.
Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)
  • 350 γρ. τυρί χωριάτικο
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 αυγά μέτρια
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Λιώνουμε τα 100 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι.
  • Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως.
  • Αφρατεύουμε – “ξάνουμε” καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος.
  • Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  • Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά κενό από την περιφέρεια.
  • Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το κανταΐφι ώστε να “κάτσει” καλά πάνω στο ταψάκι.
  • Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 “φύλλα” και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κανταΐφι.
  • Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190° C  και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
  • Διατροφική αξία ανά μερίδα 382 Θερμίδες (kcal)            akispetretzikis.com

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση