Βάζουμε μια ιδιαίτερη πινελιά στην όμορφη Κυριακή μας, φτιάχνοντας μια ξεχωριστή τυρόπιτα με φύλλο από κανταΐφι.
Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 πακέτο κανταΐφι (500 γρ.)
- 350 γρ. τυρί χωριάτικο
- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. γραβιέρα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 4 αυγά μέτρια
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Λιώνουμε τα 100 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα ή σε ένα τηγανάκι.
- Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. με λίγο από το βούτυρο που λιώσαμε προηγουμένως.
- Αφρατεύουμε – “ξάνουμε” καλά το κανταΐφι μας σε ένα μπολ. Στρώνουμε το μισό φύλλο κανταΐφι στο πυρίμαχο σκεύος.
- Τρίβουμε όλα τα τυριά μαζί και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Τα στρώνουμε πάνω από το κανταΐφι αφήνοντας ένα-δύο εκατοστά κενό από την περιφέρεια.
- Από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και με την παλάμη μας πιέζουμε λίγο το κανταΐφι ώστε να “κάτσει” καλά πάνω στο ταψάκι.
- Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας στην περιφέρεια του ταψιού ώστε να ενωθούν τα 2 “φύλλα” και να μην ξεφύγουν τα τυριά κατά το ψήσιμο.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα, τα αυγά, το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα στο κανταΐφι.
- Σκεπάζουμε το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε στους 190° C και ψήνουμε ακόμη 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
- Διατροφική αξία ανά μερίδα 382 Θερμίδες (kcal) akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια