Bella On Tour Νέα

Το χάρισμα της Πάτμου

Την πρώτη φορά που θα επισκεφθείτε την Πάτμο θα αισθανθείτε το νησί αυτό να σας κερδίζει με την γαλήνια μυστηριακή ατμόσφαιρα του και το ιδιαίτερο φως που εκπέμπει. Το μυστικό πίσω από την δημοφιλία της Πάτμου, είναι η μεγάλη γκάμα από όμορφους και ταλαντούχους ανθρώπους που επισκέπτονται το νησί κάθε χρονιά, ξανά και ξανά. Το να ζεις στην Πάτμο είναι ευλογία.  Οι αργοί ρυθμοί της σε παρασέρνουν ενώ ο αέρας της κάθε εποχής σε εμπνέει με διαφορετικό τρόπο. Η θάλασσά της σου δίνει ζωή και ο ήλιος μοιάζει να λάμπει με περισσότερες αχτίδες που σε κάνουν να νιώθεις μοναδικός και ζωντανός. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την ενέργεια και τον μαγνητισμό της ατμόσφαιρας, είναι ένα γεωφυσικό φαινόμενο που δεν μπορούν όλοι να νιώσουν ή να δουν. Όπου κι αν γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις το μοναστήρι κτισμένο επιβλητικά στην κορυφή της Χώρας. Η οδήγηση και το περπάτημα στο νησί είναι απόλαυση: δεν υπάρχει ούτε ένα φανάρι στους δρόμους, που στριφογυρνάνε αποκαλύπτοντας ένα καινούριο σκηνικό μετά από κάθε στροφή. Κάτι που δεν ξέρουν όλοι είναι ότι στην Πάτμο γράφτηκε η Αποκάλυψη, το τελευταίο βιβλίο της Βίβλου, από τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (γνωστό επίσης ως αγαπημένο μαθητή του Ιησού) όταν ήταν εδώ σε εξορία. Το νησί υπήρξε τόπος εξορίας λόγω του ότι ήταν δυσπρόσιτο. Τώρα η προσέγγιση δεν είναι δύσκολη αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρονοβόρα, οι περισσότεροι θεωρούν το ταξίδι μια εισαγωγή στην εμπειρία της Πάτμου. Εδώ όλα είναι δίπλα σου κι έτσι οι μέρες γίνονται τεράστιες. Μέσα σε λίγη ώρα μπορείς να κολυμπήσεις στην μία πλευρά του νησιού και να απολαύσεις το φαγητό σου στην άλλη.

Είναι σίγουρο ότι αυτό το μικρό νησί θα σας καταπλήξει με την ατελείωτη δαντελωτή ακτογραμμή του που σχηματίζει αλλεπάλληλους κολπίσκους, όρμους και μικρές ή μεγαλύτερες παραλίες η κάθε μία ομορφότερη από την άλλη. Μπορείτε να κολυμπήσετε οπουδήποτε. Στις οργανωμένες αμμουδερές παραλίες ή να ανακαλύψετε με λίγη πεζοπορία μικρούς γραφικούς και ερημικούς όρμους με κρυστάλλινα νερά.

Ψιλή άμμος:  

Η παραλία της Ψιλής Άμμου θεωρείται από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού και αποτελεί αγαπημένο προορισμό των γυμνιστών και των ελεύθερων κατασκηνωτών. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Πάτμου και είναι ίσως η πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού καθώς η πρόσβαση σε αυτή γίνεται είτε με τα πόδια είτε δια θαλάσσης.

Πέτρα: 

Η παραλία Πέτρα βρίσκεται δίπλα στη στενή λωρίδα γης που ενώνει τον «βράχο της Καλικατσούς» με την στεριά. Ο περίφημος βράχος, που μοιάζει σαν να αναδύεται από τη θάλασσα, μέχρι τον 14ο αιώνα αποτελούσε ερημητήριο. Πολλοί ασκητές επέλεξαν αυτό το μέρος και το μετέτρεψαν από ένα αφιλόξενο βράχο σε ένα χώρο άνετο, με λαξευτά σκαλοπάτια και δεξαμενή νερού τα οποία υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

δείτε περισσότερες παραλίες στο hellas-beach.gr (πηγή φωτογραφιών)

κείμενο εισαγωγής: patmos-island.com

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση