GreekSuperfoods Στην Κουζίνα

Φτιάχνουμε τραγανή ταχινόπιτα χωρίς πολύ ζάχαρη!

Γλυκιά, τραγανή και νόστιμη! Πάμε να φτιάξουμε ταχινόπιτα με μέλι και κανέλα!

Υλικά – Ζύμη

  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις & 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαγιά
  • 1 ½ κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 250 ml νερό χλιαρό όσο πάρει (περίπου 1 και ½ φλιτζάνι)

Γέμιση

  • 400 γραμμάρια ταχίνι
  • 5 κουταλιές μεγάλες μέλι
  • 1 και ½ κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνω το αλεύρι και όλα τα υλικά της ζύμης. Προσθέτω λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλά στα χέρια και να είναι μαλακή. Σκεπάζω τη λεκάνη με μεμβράνη τροφίμων και αφήνω σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα – ίσως και λιγότερο – για να φουσκώσει το ζυμαράκι.

Στη συνέχεια ανοίγω το φύλλο όσο πιο πολύ μπορώ χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μου ή ένα πλάστη. Χρειάζεται λίγη προσοχή ώστε  να μην τρυπήσει η ζύμη. Απλώνω από πάνω τη γέμιση και το τυλίγω ρολό. Αφού το τυλίξω ρολό, κόβω φέτες (περίπου 2-3 δάχτυλα η καθεμία) και πατάω μαλακά το κάθε κομμάτι για να πλατύνει λίγο και να γίνει σαν σαλιγκάρι. Τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Τσεκάρω τακτικά τον φούρνο και ελέγχω ώστε να ροδίσουν οι επιφάνειες. Μόλις ροδίσουν σβήνω τον φούρνο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Δείτε Επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Αφήστε μια Απάντηση